Йогуртовий суп родом із Туреччини, з приємною кислинкою та незвичайними топінгами. В нашій варіації рецепту легкий, ніжний суп додає бадьорості свіжими смаками та чудово охолоджує в спекотні дні


-
Помідор чері60
-
Часник5
-
Соус Песто50
-
Лимон250 шт
-
Авокадо300
-
Огірок100
-
Йогурт300
-
Кріп10
-
Вода мінеральна500

З однієї половини лимону натріть цедру. (Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.
Половину лимону з цедрою розріжте на скибочки.
Часник дрібно нарубіть або натріть на дрібну терку
Кріп дрібно наріжте. Залиште декілька цілих гілочок для декору.

Розріжте авокадо навпіл, зніміть з обох частин шкірку та виньте кістку.
Половину авокадо та огірок наріжте кубиками із стороною приблизно 5-7 мм.
Томати чері розріжте на 2-4 частинки в залежності від розміру.
Нарізаний авокадо збризніть лимонним соком (з половини без цедри). Це попередить його швидке потемніння

В чашу блендера покладіть йогурт, другу половину авокадо, 1/2 соусу песто, часник, цедру лимону, кріп, дрібку солі та дві столові ложки оливкової олії.
Збийте в блендері до однорідності.

Додайте за власним смаком сік лимону
Перемішуючи поступово додайте мінеральну воду. (Консистенцію супу можно корегувати кількістю доданої води)

Готовий суп налийте в глибоку тарілку для подачі
В тарілку з супом покладіть нарізані авокадо, чері, огірок. Декоруйте суп кропом, плямами песто, скибочками лимону.
Смачного вам охолодження!