Йогуртовий суп з авокадо

Йогуртовий суп родом із Туреччини, з приємною кислинкою та незвичайними топінгами. В нашій варіації рецепту легкий, ніжний суп додає бадьорості свіжими смаками та чудово охолоджує в спекотні дні

15 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 552 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор чері
    60
  • Часник
    5
  • Соус Песто
    50
  • Лимон
    250
  • Авокадо
    300
  • Огірок
    100
  • Йогурт
    300
  • Кріп
    10
  • Вода мінеральна
    500
Як готувати?
Крок 1

З однієї половини лимону натріть цедру. (Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.
Половину лимону з цедрою розріжте на скибочки.
Часник дрібно нарубіть або натріть на дрібну терку
Кріп дрібно наріжте. Залиште декілька цілих гілочок для декору.

Крок 2

Розріжте авокадо навпіл, зніміть з обох частин шкірку та виньте кістку.
Половину авокадо та огірок наріжте кубиком із стороною приблизно 5-7 мм.
Томати чері розріжте на 2-4 частинки в залежності від розміру.
На нарізаний авокадо вичавте 2 столові ложки лимонного соку (з половини без цедри). Це попередить його швидке потемніння.

Крок 3

В чашу блендеру покладіть йогурт, другу половину авокадо, 1/2 соусу песто, часник, цедру лимону, кріп, добру щіпку солі та дві столові ложки оливкової олії.
Збийте в блендері до однорідності.

Крок 4

Додайте за власним смаком сік лимону
Перемішуючи поступово додайте мінеральну воду. (Консистенцію супу можно корегувати кількістю доданої води)

Крок 5

Готовий суп налийте в глибоку тарілку для подачі
В тарілку з супом покладіть нарізані авокадо, чері, огірок.
Декоруйте суп кропом, плямами песто, скибочками лимону Смачного вам охолодження!