Тальята із яловичої вирізки з руколою та пармезаном

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 280 г
калорійність 1 порції 445 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    130
  • Помідор чері
    80
  • Часник
    5
  • Баклажан
    150
  • Моцарела
    125
  • Соус Песто
    15
  • Пармезан
    10
  • Телятина
    200
  • Руккола
    40
  • Оцет бальзамічний
    15
Як готувати?
Крок 1

Розігрійте духовку до 200*С/ 220 *С
Наріжте овочі та моцарелу кільцями приблизно 1 см товщиною
Повинні отримати 6 кілець баклажанів та по 4 кільця помідора та моцарели
Нарізані помідори та моцарелу посоліть.

Крок 2

Розкладіть баклажани на деко, що застелене фольгою або пергаментом
Посоліть та окропіть баклажани рослинною олією
Поставте баклажани запікатся в розігріту духовку на 12 хвилин (або до появи золотистого кольору та м'якості)
Покласти овочі та сир один на одний в наступній послідовності (знизу- вгору: баклажан/помідор/сир/баклажан/помідор/сир/баклажан
Для того, щоб при запіканні овочі не розпалися - їх можна закріпити дерев'яною шпажкою.
Окропити стовпчики 1/2 бальзамічного оцту та поставити овочі запікатися ще на 3-4 хвилин
По закінченню часу витягнути овочі з сиром. Це ваш Мільфей!

Крок 3

Тим часом поріжте м'ясо поперек волокон на 6-8 рівних шматочків товщиною не більше 1 см
Злегка прихлопніть долонею м'ясо до дошки, придаючи йому однакову товщину. (це допоможе м'ясу рівномірно просмажитися)
Посоліть та поперчіть м'ясо з обох боків.

Крок 4

Впродовж запікання мільфея, поставте розігріватися пательню на середньому вогні. Часник розчавіть долонею на дошці.
Окропіть підігріту пательню рослинною олією та покладіть на неї розчавлений часник.
Коли часник стане золотистого кольору - покладіть на пательню м'ясо.
Обсмажте м'ясо до улюбленої вами просмажки.

Крок 5

Наріжте помідори чері навпіл.
Покладіть нарізані помідори чері з руколою в миску для перемішування салату.
Додайте 2 столові ложки оливкової олії, остачу бальзамічного оцту та дрібку солі.
Обережно перемішайте, щоб якомога менше пом'яти руколу.

Крок 6

Викладіть на велику плоску тарілку для подачі Мільфей, м'ясо та руколу з помідорами чері
Вичавте на страву песто.

Крок 7

Сир пармезан натріть на дрібну терку
Посипте всю страву тертим пармезаном.
Приємного смаку!