Табуле з лимонними креветками

0 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 518 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    220
  • Часник
    5
  • Петрушка
    20
  • Лимон
    250
  • Огірок
    100
  • Маслини
    30
  • Мята
    10
  • Томати вялені
    20
  • Креветки тигрові
    300
  • Крупа булгур
    160
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть 500 мл води в каструлі
Додайте у воду сухий булгур та добру щіпку солі (Стільки, скільки ви зазвичай додаєте коли варите спагеті)
Варіть при слабкому кипінні 15-20 хвилин або доти, доки булгур не стане м'яким
Коли булгур приготується - злийте воду використовуючи дрібне сито та промийте під холодною проточною водою.
Залишіть на деякий час булгур в ситі, щоб стік залишок води.

Крок 2

Потім наріжте огірки та помідори кубиком зі стороною приблизно 5мм

Крок 3

Відокремте товсті стовбури м'яти та петрушки від листя. Дрібно нарубіть зелень.
З однієї половини лимону натріть цедру. (Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.

Крок 4

Готовий булгур покладіть разом з підготовленими овочами і зеленню в миску.
Додайте 2-3 столові ложки оливкової олії, щіпку солі.
З потертої половини лимону вичавте одну столову ложку соку та додайте в миску.

Крок 5

Очистіть креветки від панцира 
Зробіть ножем надріз вздовж всієї спини.
Видаліть стравохід та промийте під холодною водою.
За допомогою паперового рушника або серветки просушіть креветки.

Крок 6

Тим часом прогрійте на середньому вогні пательню (Краще використовувати пательню з антипригарним покриттям). Окропіть оливковою олією та додайте часник.
Обсмажте часник до золотистого кольору. Додайте очищені королівські креветки, маслини, в'ялені томати.
Додайте щіпку солі та готуйте 3-4 хвилини, або до того, як креветки будуть готові. Вичавте в пательню з потертої частини сік лимона та додайте цедру.
Це ваші лимонні королівські креветки.

Крок 7

В мисці ложкою обережно перемішайте булгур з овочами та зеленню.
Це ваш табуле з булгуром.
Викладіть табуле в центр тарілки для подачі.
На табуле викладіть Лимонні креветки

Крок 8

Прикрасьте страву скибочками лимону.
Приємного смаку!