Суп Том Ям

Том ям - доволі гострий суп з яскравою палітрою смаків на основі бульйона та пасти том ям, з додаванням креветок. Національна страва Лаосу та Таїланду. Останні роки дуже популярна в Україні

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 300 г
калорійність 1 порції 253 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    50
  • Лайм
    20
  • Соус рибний
    6
  • Кінза
    6
  • Перець Чилі
    6
  • Корінь імбиру
    6
  • Паста Том Ям
    10
  • Молоко кокосове
    50
  • Гриби шиїтаке
    40
  • Бульйон курячий
    1 куб
  • Цукор тростяний
    10
  • Олія соняшникова
    10
  • Креветки тигрові
    120
  • Лемонграс
    4
  • Листя лайму
    2
Як готувати?
Крок 9
Крок 1

Максимально тоненько нарізати імбир та лемонграс

Крок 2

Досить об’ємно нарізати помідори та гриби шиїтаке

Крок 3

На середньому вогні розігріти невелику каструлю. Додати ½ рослинної олії. Обсмажити тоненько нарізаний імбир, лемонграс та листя лайму 1-2 хвилини, постійно помішуючи

Крок 4

Далі додати пасту том ям та обсмажити ще 1 хвилину, помішуючи

Крок 5

Влити бульйон в каструлю та дати закипіти. Потім додати тростяний цукор, сік лайму та рибний соус. Кип’ятити 5 хвилин на мінімальному вогні

Крок 6

Додати кокосове молоко та добре перемішати

Крок 7

Далі додати в каструлю нарізані гриби та помідори та варити ще 4-5 хвилин

Крок 8

Додати креветки та варити ще 3-4 хвилини. Викласти суп на тарілку для подачі та прикрасити перцем чилі та кінзою.