Том ям - доволі гострий суп з яскравою палітрою смаків на основі бульйона та пасти том ям, з додаванням креветок. Національна страва Лаосу та Таїланду. Останні роки дуже популярна в Україні


-
Помідор50
-
Лайм1
-
Соус рибний5
-
Кінза5
-
Перець Чилі5
-
Корінь імбиру5
-
Паста Том Ям10
-
Молоко кокосове50
-
Гриби шиїтаке40
-
Бульйон курячий400 куб
-
Цукор тростяний10
-
Креветки тигрові120
-
Лемонграс4
-
Листя лайму2

Максимально тоненько нарізати імбир та лемонграс

Досить об’ємно нарізати помідори та гриби шиїтаке

На середньому вогні розігріти невелику каструлю. Збризнути рослинною олією. Обсмажити тоненько нарізаний імбир, лемонграс та листя лайму 1-2 хвилини, постійно помішуючи

Далі додати пасту том ям та обсмажити ще 1 хвилину, помішуючи

Влити бульйон в каструлю та дати закипіти. Потім додати тростяний цукор, сік лайму та рибний соус. Кип’ятити 5 хвилин на мінімальному вогні

Додати кокосове молоко та добре перемішати

Далі додати в каструлю нарізані гриби та помідори та варити ще 4-5 хвилин

Додати креветки та варити ще 3-4 хвилини.

Викласти суп на тарілку для подачі та прикрасити перцем чилі та кінзою.