Суп харчо

Національний грузинський суп з яловичини, з рисом та томатами. Суп дуже пряний, гострий, з великою кількістю часника та зелені, набагато густіший, аніж інші супи, до яких можна застосувати правило «в супі повинна бути половина рідини»

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 350 г
калорійність 1 порції 318 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Кінза
    6
  • Цибуля ріпчаста
    50
  • Часник
    10
  • Сіль
    4
  • Перець чорний
    2
  • Бульйон
    1
  • Рис Жасмін
    40
  • Томати Пілатті
    150
  • Мясо яловиче
    200
  • Хмелі-сунелі
    2
Як готувати?
Крок 1

Бульйон влийте в каструлю, поставте на середній вогонь. Коли бульйон закипить, покладіть яловичину. Варити 15-20 хвилин на середньому вогні. Промийте рис та відкладіть в сторону

Крок 2

Наріжте дрібно цибулю та часник

Крок 3

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте цибулю до золотавого кольору 2-3 хвилини. Додайте томати, перемішайте, закрийте кришкою та тушкуйте 5-7 хвилин на слабкому вогні

Крок 4

Готову яловичину достаньте та дайте охолонути. В бульйон додайте промитий рис. Відваріть рис 10 хвилин

Крок 5

Яловичину наріжте соломкою

Крок 6

В бульйон з рисом додайте яловичину та цибулю з томатами. Варити на мінімальному вогні 10 хвилин

Крок 7

Перед вимкненням додайте часник, хмелі-сунелі, сіль, перець. Добре перемішайте

Крок 8

В тарілку для подачі налийте суп. Прикрасьте страву кінзою. Приємного смаку!