Спагеті карбонара

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 1081 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Куряче яйце
    2 шт
  • Часник
    5
  • Вершки
    200
  • Мускатний горіх
    1
  • Спагетті
    150
  • Сир Пармезан
    40
  • Бекон
    200
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть воду в каструлі (близько 1 літра)
Додайте у воду дрібку солі.
В киплячу воду покладіть пасту та, коли вона повністю зануриться, обов'язково розмішайте її виделкою (це потрібно, щоб паста не злиплась під час варіння).
Варіть пасту при повільному кипінні 9-10 хвилин або до стану "Аль денте" (коли при розкушуванні всередені паста ще пружна та залишається тоненька біла крапочка)
Злийте воду через сито.

 
Крок 2

Тим часом розігрійте пательню на середньому вогні.
Окропіть рослинною олією та додайте до неї часник.
Обсмажте часник до золотистого кольору та приберіть з пательні.
Обсмажте в пательні бекон.

Крок 3

Натріть сир пармезан на дрібній терці.
Окремо в мисці змішайте яйця, вершки, 1/2 пармезану, мускатний горіх.

Крок 4

В пательню зі смаженим беконом перекладіть гарячу пасту.
Одразу вимкніть вогонь та залийте сумішшю яєць та вершків.
Постійно помішуючи пасту з соусом, необхідно дочекатися помітного загустіння соусу.
Важливо не перегріти соус (перегрітий соус візьметься комочками та паста буде не соковита).

Крок 5

Викладіть пасту в тарілку для подачі.
Посипте залишком пармезана та приправте меленим перцем
Приємного смаку!