Смажений рис з креветками та куркою

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 350 г
калорійність 1 порції 861 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Перець Чилі
    10
  • Куряче філе
    200
  • Креветки
    100
  • Морква
    60
  • Соус устричний
    20
  • Соус соєвий
    20
  • Паростки сої
    20
  • Рис
    300
  • Пекінська капуста
    60
Як готувати?
Крок 1

Засипати рис в невелику каструлю. Влити воду. Відварити рис на середньому вогні 15-20 хвилин. Рис не повинен бути перевареним!

Крок 2

Нарізати тонкою соломкою моркву, пекінську капусту та перець чилі (перець дуже гострий!). Тонко наріжте куряче філе

Крок 3

Промийте відварений рис під проточною водою. 

Креветки очистіть від панциру, зробіть надріз зверху та витягніть стравохід. Промийте під водою.

Крок 4

Розігрійте сковороду (бажано вок) на середньому вогні. Збризніть соняшниковою олією. Обсмажте нарізане куряче філе 3-5 хвилин

Крок 5

Далі додайте креветки до курячого філе. Обсмажте ще 2-3 хвилини. Обсмажене філе та креветки викладіть на тарілку

Крок 6

В ту ж сковорідку додайте ще ¼ рослинної олії. Обсмажити 1-2 хвилини нарізану моркву, пекінську капусту, паростки сої та перець чилі (перець чилі дуже гострий, додайте за смаком)

Крок 7

Далі додайте обсмажене куряче філе з креветками. Добре перемішайте

Крок 8

Додайте в сковороду відварений рис. Долийте соєвий соус та устричний соус, все добре перемішайте. Обсмажте 1-2 хвилини

Крок 9

Викладіть на тарілки для подачі. Приємного смаку!