Сібас з топінадом із маслин та середземноморське картопляне пюре

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 328 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    300
  • Часник
    10
  • Перець болгарський
    300
  • Соус Песто
    25
  • Цибуля червона
    150
  • Картопля
    300
  • Маслини
    60
  • Томатна паста
    50
  • Сібас філе
    250
Як готувати?
Крок 1

Часник дрібно порубіть (або натріть на дрібну терку)
Розігрійте духовку до 180*С/200*С
Порубіть маслини ножем.
Перекладіть подрібнені маслини в чашу, додайте трохи оливкової олії, трохи часнику, дрібку солі та за допомогою блендера подрібніть до консистенції пасти.
(замість блендера можна просто дуже ретельно посікти ножем)
Це ваш тапенад!

Крок 2

Покладіть філе сібаса на деко, що застелене пергаментом. Злегка приправте сіллю, перцем та окропіть рослинною олією.
Розділіть топінад на дві частини та розподіліть по поверхні риби.
Поставте деко в духовку на 10-12 хвилин або до повної готовності риби.

Крок 3

Видаліть насіння з солодкого перцю (зіскребіть насіння та витрусіть за допомогою чайної ложки) та наріжте середнім кубиком.
Очистіть червону цибулю та наріжте дрібним кубиком. Помідор наріжте на невелички шматочки вільної форми

Крок 4

Підігрійте велику, з широким дном, пательню (бажано з антипригарним покриттям). Також вам знадобиться кришка.
Налийте оливкову олію.
Коли олія підігріється, додайте нарізану червону цибулю, щіпку солі та час від часу помішуючи, готуйте 4 хвилини, або до тоді, як цибуля стане м'якою та напівпрозорою

Крок 5

Коли цибуля стане м'яка , додайте нарізаний перець, томати, половину часнику та готуйте 3-4 хвилини
Додайте томатний соус та щіпку цукру, солі, перцю.
Додайте 200мл (1 склянку) гарячої води в пательню, накрийте кришкою та готуйте при повільному кипінні 15хв. (або доки соус стане густим)

Крок 6

Закип'ятіть воду у каструлі
Далі очистіть та наріжте картоплю невиличкими скибочками.
В окріп додайте картоплю та добру щіпку солі. Зменшіть вогонь до повільного кипіння та варіть 15 хвилин або доки картопля не буде вільно протикатися виделкою.
Коли картопля буде готова злийте воду та потовчіть ще гарячою

Крок 7

В гарячу картоплю додайте столову ложку оливкової олії та за власним смаком розтоплене вершкове масло.
Приправте сіллю та перцем.

Крок 8

Викладіть на велику тарілку для подачі картопляне пюре, запечений сібас з тапенадом та томленими овочами.
Зверху додайте соус песто.
Приємного смаку!