Сібас з червоним песто та зеленими спагеті

0 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 694 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор чері
    105
  • Часник
    5
  • Соус Песто
    50
  • Лимон
    250
  • Риба Сібас
    200
  • Маслини
    60
  • Шпинат
    100
  • Спагетті
    150
  • Песто червоний
    50
  • Сир філадельфія
    40
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть воду в каструлі
Розігрійте духовку до 160*/180*С
Додайте у воду добру щіпку солі
В окріп покладіть пасту, та коли вона повністю зануриться, обов'язково розмішайте її виделкою. (Це потрібно, щоб спагеті не злиплися під час варки)
Варіть пасту при повільному кипінні 9-10 хвилин або до стану "Аль денте" (коли при розкусуванні всередині паста ще пружна та залишається тоненька біла крапочка) Злийте воду через сито.

Крок 2

Потім покладіть філе сібаса на деко для запікання. Посоліть, зверху змастіть червоним песто з в'ялених томатів. (Ви можете використовувати пергамент, для уникнення прилипання)
Поставте деко в духовку та запікайте 15 хвилин, або доти, доки риба буде повністю готова, а її края не почнуть коліруватись.
(Риба буде готуватися та набувати красивого кольору швидше в режимі обдуву ((конвекції) Позначка "Вентилятор")

Крок 3

Поки вариться паста та запікається риба, покладіть листя шпинату в чашу блендера. (Ви можете використовувати і погружний блендер)
Додайте часник, 2 столові ложки оливкової олії та один ополоник (приблизно 100мл) гарячої води, в якій варится паста.

Крок 4

Збийте на максимальній швидкості до повного подрібнення шпинату та часнику.
З однієї половини лимона натріть цедру.( Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.( З цедрою та без) Половину з цедрою наріжте скибочками.

Крок 5

В готову пасту додайте перебитий шпинат, зелений соус, цедру лимона. Вичавте до пасти сік потертої половини лимона

Крок 6

Постійно помішуючи прогрійте на великому вогні пасту.

Крок 7

Додайте в пасту помідори чері та маслини.
Перемішайте.
Досоліть за власним смаком

крок 8

Викладіть пасту на тарілку для подачі.
Зверху покидайте на неї вершковий сир.
Додайте в тарілку запечене філе сібаса.
Посипте сумішшю молотих перців.
Приємного смаку!