Салат "Вальдорф" з йогуртово-м'ятним соусом

20 хвилин на приготування
вихід 1 порції 350 г
калорійність 1 порції 345 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Лимон
    250
  • Селера
    150
  • Морква
    100
  • Салат айсберг
    100
  • Волоський горіх
    30
  • Мята
    20
  • Яблоко
    400
  • Виноград
    100
  • Йогурт
    200
Як готувати?
Крок 1

Наріжте тонкою соломкою яблуко (без кісточок), стебло селери, моркву
Дрібно порубіть листя м'яти

Крок 2

Виноград розріжте навпіл. За допомогою чайної ложки виньте з нього кісточки.
Салат айсберг порвіть руками.

Крок 3

З однієї половини лимону натріть цедру. (Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини: з цедрою та без неї.
Частину, що з цедрою розріжте на дві скибочки.

Крок 4

Змішайте йогурт, цедру лимону, м'яту, три ложки оливкової олії. Додайте за власним смаком сіль та лимонний сік.
Це ваш йогуртово-м'ятний соус.
Заправте нарізані овочі та фрукти соусом.

Крок 5

Викладіть салат в глибоку тарілку для подачі.

Крок 6

Зверху на салат покладіть горіхи.
Декоруйте салат скибочкою лимону
Приємного смаку!