Різото з солодким перцем та копченою паприкою

40 хвилин на приготування
вихід 1 порції 370 г
калорійність 1 порції 515 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Часник
    10
  • Перець болгарський
    200
  • Цибуля червона
    150
  • Спеції
    1
  • Рис Арборіо
    160
  • Цибуля зелена
    10
  • Томатна паста
    40
  • Бульйон овочевий
    1400
  • Соус солодкий чилі
    25
  • Сир Чеддер
    20
  • Оцет винний
    5
Як готувати?
Крок 1

Прогрійте духовку до 160*С/180*С
Очистіть перець від насіння та поріжте довгими скибочками
Посоліть, поперчіть та покладіть перець на деко для запікання (ви можете використовувати фольгу або пергамент, для уникнення прилипання)
Окропіть перець оливковою олією.
Поставте деко в духовку та повільно запікайте 20-25 хвилин.

Крок 2

Наріжте цибулю дрібним кубиком
Змішайте разом овочевий бульйон, томатний соус, бальзамічний оцет та солодкий чилі соус. Це ваш солодкий томатний бульйон!

Крок 3

Повільно нагрійте пательню з широким дном. Окропіть оливковою олією та додайте вершкове масло.
Коли масло розтане додайте нарізану цибулю, дрібку солі та готуйте 4 хвилини поки цибуля не стане м'якою та напівпрозорою.
Далі дрібно порубіть часник, або натріть його на дрібній терці.

Крок 4

Додайте в пательню рис, рублений часник, копчену паприку, куркуму та готуйте одну хвилину періодично помішуючи.
Додайте 1/3 солодкого томатного бульйону, постійно помішуйте дерев'яною або силіконовою лопаткою. Готуйте поки рис не вбере повністю бульйон в себе.
Поступово додавайте весь бульйон та постійно перемішуйте рис. Готуйте 15-20 хвилин, поки рис не буде готовий.
Це ваше різото!

Крок 5

Далі наріжте зелену цибулю та натріть сир чеддер.

Крок 6

Коли перець в духовці приготується, додайте половину в різото та перемішайте

Крок 7

Вмішайте в різото половину тертого сиру, нарізанної цибулі та приправте свіжезмеленим перцем.
Готове різото покладіть в тарілку для подачі. Зверху покладіть запечений перець, що залишився, сир, цибулю.
Окропіть оливковою олією
Приємного смаку!