Пене під соусом 4 сири

Паста пене з 4 видами сирів (Чедер, Дорблю, Пармезан та Моцарелла) з зеленим горошком. Це дуже ніжне поєднання - якраз чудово для романтичної вечері.

15 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 893 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Моцарела
    50
  • Вершки
    200
  • Сир Дор Блю
    50
  • Зелений горошок
    120
  • Сир Чеддер
    50
  • Сир Пармезан
    50
  • Паста Пене
    200
Як готувати?
Крок 1

В киплячу, підсолену воду покладіть пасту та обов’язково розмішайте її виделкою. Це потрібно, щоб пене не злипалися під час приготування.
Варіть пасту при повільному кипінні 10-12 хвилин або до стану «Аль денте» (коли в середині паста ще пружна та залишається тоненька біла крапочка)
Злийте воду через сито.

Крок 2

Тим часом сир Пармезан натріть на дрібній терці.
Сир Чеддер (мімолетте) та Моцарела натріть на великій терці.
Сир Дорблю просто розламайте на дрібні шматочки.

Крок 3

В сотейник з готовою пастою додайте вершки та 1/2 всіх сирів.
Поставте на слабкий вогонь та прогрійте до повного розчинення сирів у вершках.
Це ваша паста 4 сири.

Крок 4

На середньому вогні розігрійте пательню з однією столовою ложкою вершкового масла.
Покладіть в пательню зелений горошок, посоліть, поперчіть та смажте час від часу перемішуючи 4-5 хвилин.

Крок 5

В глибоку тарілку для пасти викладіть пасту з соусом.
Зверху на пасту покладіть смажений зелений горошок.

Крок 6

Присипте страву другою половиною сирів. Смачного!