Паелья національна іспанська страва з рису, шафрану, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додавати морепродукти, овочі, курку, ковбасу та інше. Назва походить від латинського слова patella – «сковорода». Ми пропонуємо варіант страви з морепродуктами
Заваріть шафран в 50мл теплої води. Відкладіть в сторону.
Підготуйте морепродукти. Мідії зачистіть від водорості та промийте проточною водою, Креветки очистіть від панциру, зробіть надріз зверху та витягніть стравохід. Промийте під водою.
Кальмар зачистіть від зовнішньої та внутрішньої плівки.
Наріжте часник пластинками. Солодкий перець наріжте невеличкими кубиками.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Збризніть оливковою олією. Обсмажте нарізаний часник 20-30 секунд. Часник не повинен підгоріти
Далі додайте в сковороду нарізаний солодкий перець та обсмажте ще 2-3 хвилини постійно перемішуючи.
Засипте рис в сковороду. Постійно перемішуючи, обсмажте рис з овочами ще 2-3 хвилини
Після викладіть в сковороду морепродукти, обсмажте 4-5 хвилин, перемішуючи
Залийте в сковороду бульйон та заварений шафран. Посоліть за смаком та готуйте 18-20 хвилин, доки рис не забере весь бульйон
Викладіть паелью в тарілку для подачі. Прикрасьте страву посіченою петрушкою та шматочком лимону. Приємного смаку!