Паелья з морепродуктами

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 300 г
калорійність 1 порції 497 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Оливкова олія
    30
  • Мідії
    100
  • Часник
    10
  • Сіль
    4
  • Перець чорний
    2
  • Перець болгарський
    100
  • Петрушка
    6
  • Лимон
    100
  • Рис Арборіо
    70
  • Бульйон курячий
    1 куб
  • Кальмари
    200
  • Креветки тигрові
    80
Як готувати?
Крок 1

Заваріть шафран в 50мл теплої води. Відкладіть в сторону

Крок 2

Наріжте часник пластинками. Солодкий перець наріжте невеличкими кубиками.

Крок 3

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Влийте ½ оливкової олії. Обсмажте нарізаний часник 20-30 секунд. Часник не повинен підгоріти

Крок 4

Далі додайте в сковороду нарізаний солодкий перець та обсмажте ще 2-3 хвилини постійно перемішуючи.

Крок 5

Засипте рис в сковороду. Постійно перемішуючи, обсмажте рис з овочами ще 2-3 хвилини

Крок 6

Після викладіть в сковороду морепродукти, обсмажте 4-5 хвилин, перемішуючи

Крок 7

Залийте в сковороду бульйон та заварений шафран. Посоліть за смаком та готуйте 18-20 хвилин, доки рис не забере весь бульйон

Крок 8

Викладіть паелью в тарілку для подачі. Прикрасьте страву посіченою петрушкою та шматочком лимону. Приємного смаку!