Паелья з морепродуктами

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 300 г
калорійність 1 порції 497 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Мідії
    100
  • Часник
    10
  • Перець болгарський
    100
  • Петрушка
    6
  • Лимон
    100 шт
  • Рис Арборіо
    70
  • Бульйон курячий
    1 куб
  • Кальмари
    200
  • Креветки тигрові
    80
  • Шафран
    1
Як готувати?
Крок 1

Заваріть шафран в 50мл теплої води. Відкладіть в сторону.

Підготуйте морепродукти. Мідії зачистіть від водорості та промийте проточною водою, Креветки очистіть від панциру, зробіть надріз зверху та витягніть стравохід. Промийте під водою.

Кальмар зачистіть від зовнішньої та внутрішньої плівки.

Крок 2

Наріжте часник пластинками. Солодкий перець наріжте невеличкими кубиками.

Крок 3

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Збризніть оливковою олією. Обсмажте нарізаний часник 20-30 секунд. Часник не повинен підгоріти

Крок 4

Далі додайте в сковороду нарізаний солодкий перець та обсмажте ще 2-3 хвилини постійно перемішуючи.

Крок 5

Засипте рис в сковороду. Постійно перемішуючи, обсмажте рис з овочами ще 2-3 хвилини

Крок 6

Після викладіть в сковороду морепродукти, обсмажте 4-5 хвилин, перемішуючи

Крок 7

Залийте в сковороду бульйон та заварений шафран. Посоліть за смаком та готуйте 18-20 хвилин, доки рис не забере весь бульйон

Крок 8

Викладіть паелью в тарілку для подачі. Прикрасьте страву посіченою петрушкою та шматочком лимону. Приємного смаку!