Оладки із цукіні з крем-сиром та зеленим салатом

0 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 362 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Куряче яйце
    1 шт
  • Часник
    10
  • Лимон
    250 шт
  • Селера
    50
  • Салат айсберг
    200
  • Цукіні
    300
  • Борошно
    50
  • Огірок
    100
  • Йогурт
    100
  • Кріп
    10
  • Сир філадельфія
    100
Як готувати?
Крок 1

Натріть цукіні на дрібну терку.
Злегка відіжміть зайвий сік та злийте його.
Кріп дрібно наріжте
Часник дрібно нарубіть або натріть на дрібну терку

Крок 2

Додайте до цукіні борошно, яйце, 1/2 часнику, 1/2 кропу, добру щіпку солі та мелену суміш перців.
Все ретельно перемішайте.
Це ваше тісто для оладок.

Крок 3

Розігрійте пательню на середньому вогні (бажано використовувати пательню з антипригарним покриттям)
Окропіть пательню рослинною олією.
Використовуючи столову ложку викладіть тісто на пательню та злегка натисніть. (Після кожного разу змочуйте ложку в холодній воді. Так тісто буде ліпше відставати від ложки)
Обсмажте оладки з обох боків до появи золотистого кольору.
Готові оладки можна на декілька секунд перекласти на паперовий рушник, щоб зібрати з них залишки олії.

Крок 4

Тим часом нарвіть салат.
Огірок наріжте тонкими кільцями.
Селеру наріжте тонкою соломкою.

З однієї половини лимону натріть цедру. (Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.

Крок 5

Складіть разом в миску йогурт, цедру, кріп та часник, що залишилися.
Вичавіть з лимону без цедри сік та додайте його за власним смаком.
Додайте дрібку солі та дві столові ложки оливкової олії.
Все добре перемішайте.
Це ваша йогуртова заправка.

Крок 6

В цю ж миску додайте нарізані овочі та салат.
Перемішайте намагаючись не м'яти листя салату.
Це ваш зелений салат з йогуртовою заправкою.

Крок 7

Викладіть оладки та салат по різні боки пласкої тарілки для подачі.

Крок 8

Додайте зверху шматочки крем-сиру.
Приємного смаку!