Лимонне різото з тигровими креветками та цукіні

35 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 536 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Цибуля ріпчаста
    150
  • Часник
    10
  • Петрушка
    5
  • Лимон
    1 шт
  • Рис Арборіо
    160
  • Цукіні
    350
  • Бульйон овочевий
    1400
  • Креветки тигрові
    9
  • Сир Чеддер
    40
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть воду у каструлі
Цибулю наріжте дрібним кубиком
Підігрійте велику, з широким дном пательню (бажано з антипригарним покриттям). Налийте оливкову олію.
Коли олія підігріється додайте нарізану цибулю, дрібку солі та час від часу помішуючи, готуйте 4 хвилини, або поки цибуля стане м'якою та напівпрозорою

Крок 2

Часник дрібно поріжте (або натріть на дрібну терку)
Додайте до смаженої цибулі рис та 1/2 подрібненого часнику. Готуйте 1 хвилину періодично помішуючи.
Додайте ще трохи оливкової олії, якщо ваша пательня виглядає сухою.
Поступово додавайте бульйон, постійно помішуючи рис. Готуйте 20-25 хвилин або доти, доки рис буде готовий, а бульйон випарується.

Крок 3

Далі натріть сир
Дрібно порубіть петрушку разом зі стеблом.

Крок 4

Наріжте цукіні кубиками середнього розміру

Крок 5

Очистіть креветки від панцира 
Зробіть ножем надріз вздовж всієї спини креветки.
Видаліть стравохід та промийте під холодною водою.

Крок 6

З однієї половини лимону натріть цедру.( Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка.)
Розріжте лимон на дві частини.
Коли рис приготується - вичавіть в нього з потертої частини сік та додайте цедру.
Додайте в різото натертий сир та вершкове масло за власним смаком. Продовжуйте перемішувати до повного розчинення.
Здобріть рис доброю дрібку солі та перцю. Це ваше лимонне різото!

Крок 7

Тим часом окремо нагрійте на повільному вогні сковорідку з широким дном (бажано з антипригарним покриттям). Розтопіть на ній вершкове масло
Коли масло розтане додайте часник, що залишився, нарізаний цукіні та очищені тигрові креветки.
Додайте щіпку солі та готуйте 3-4 хвилини, або до того, як креветки будуть повністю готові.
В кінці приготування додайте нарублену петрушку та перемішайте.

 
Крок 8

В глибоку тарілку для подачі викладіть лимонне різото. Зверху на різото покладіть креветки з цукіні.
Розріжте половину лимону, що залишився, на скибочки та декоруйте ними страву.
Зверху можно притрусити свіжемеленим чорним перцем
Приємного смаку!