Курячий шніцель з міксом салатів

15 хвилин на приготування
вихід 1 порції 550 г
калорійність 1 порції 708 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Мед
    50
  • Куряче яйце
    2 шт
  • Куряче філе
    500
  • Лимон
    1 шт
  • Салат айсберг
    100
  • Борошно
    50
  • Руккола
    40
  • Паніровка
    70
  • Салат Ромен
    100
  • Гірчиця в зернах
    50
  • Соус Ворчестер
    30
Як готувати?
Крок 1

Розріжте філе на дві рівних за вагою тонких шматка. Покладіть філе на шматок харчової плівки та накрийте його іншим шматком плівки. Злегка побийте філе через плівку  кухарським молотком

Крок 2

Розгорніть філе. Змажте з обох боків соусом Ворчестер та 1/2 гірчиці.

Крок 3

Розбийте куряче яйце в широку, але не дуже глибоку миску. Додайте до яйця 2 столові ложки води та ретельно збийте яйця. Це льєзон для панірування шніцеля. Борошно та паніровочні сухарі перекладіть на плоскі тарілки. Запаніруйте філе спочатку в борошні. Потім занурте в льєзон. Після льєзону ретельно запаніруйте в сухарях.

Крок 4

Окропіть пательню соняшниковою олією та обсмажте шніцель до золотистого кольору з обох боків. Готове м'ясо всередині шніцеля повинне бути білим.

Крок 5

Тим часом почнемо готувати салат. Розріжте лимон на дві частини. З однієї половини лимона натріть цедру (не треба терти білу частину шкірки, вона дуже гірка). 

Крок 6

Змішайте разом 4 столові ложки оливкової олії, мед, другу половину гірчиці, цедру лимона, сіль та лимонний сік за смаком. Перемішайте. Це ваша медово-гірчична  заправка. Листя салату порвіть руками. Змішайте листя салату з медово-гірчичною заправкою.

Крок 7

З одного боку плоскої тарілки покладіть шніцель. На іншу сторону покладіть мікс салатів з медово-гірчичною заправкою. Декоруйте страву дольками лимону.