Куряче філе з йогуртовим соусом дзадзіки

Куряче філе пропарюється у фользі та набуває неймовірно ніжного смаку, а йогуртовий соус дзадзіки, традиційний для грецької кухні, надає страві приємної кислинки та свіжості.

20 хвилин на приготування
вихід 1 порції 500 г
калорійність 1 порції 353 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Куряче філе
    300
  • Часник
    10
  • Чебрець
    3
  • Петрушка
    10
  • Лимон
    1 шт
  • Морква
    100
  • Огірок
    140
  • Руккола
    20
  • Брокколі
    150
  • Кріп
    10
  • Цибуля порей
    100
  • Капуста цвітна
    150
  • Йогурт
    200
Як готувати?
Крок 1

Розігрійте духовку до 180*С/200*С
Наріжте порей кільцями товщиною 5-7 мм. Моркву наріжте соломкою довжиною 6-7 см
Броколі та цвітну капусту розділіть на суцвіття. (Не слід розділяти на зовсім дрібні.)

Крок 2

Розріжте лимон на дві частини. З однієї половини лимону натріть цедру. Не треба терти білу частину шкірки. Вона дуже гірка. 
Частину, що з цедрою розріжте на дві скибочки.

Крок 3

Дрібно порубіть часник або натріть його на дрібну терку
Дрібно порубіть петрушку та кріп.
Огірок натріть на крупній терці.

Крок 4

Розріжте куряче філе на дві частини таким чином, щоб вони були однакової товщини.

Крок 5

Викладіть на стіл два шари харчової фольги довжиною 25-30 см.
Окропіть в центрі фольгу рослинною олією.
Покладіть філе на олію та приправте його сіллю, сумішшю мелених перців.
Поруч з філе покладіть підготовлені овочі, 1/2часнику, 1/2 цедри лимону та гілочки тим'яну.
Накрийте філе одним шаром фольги. Загорніть разом краї фольги з трьох боків утворюючи кишеню.
В кишеню налийте 50 мл води та загорніть четвертий бік фольги утворивши конверт.

Крок 6

Викладіть конверти на деко
Запікайте філе з овочами в духовці 20-25 хвилин.
Фольга від пари всередині набухне та стане схожа на подушку.

Крок 7

Тим часом підготуйте соус.
Змішайте разом йогурт, рублену зелень, цедру, часник, огірок, три столові ложки оливкової олії. Додайте за власним смаком сіль та лимонний сік.
Ще раз перемішайте.
Це ваш соус дзадзіки

Крок 8

Обережно перекладіть запечену страву прямо в фользі на дошку або пласку тарілку для подачі.
Розірвіть фольгу та полийте овочі соусом дзадзіки
Окремо подайте ще соус.
Поруч покладіть руколу.
Приємного смаку!