Курка запікається у фользі, що дозволяє зберегети максимальну користь продукту. Вершки та сир надають ніжного, глибокого смаку. Для запікання овочів в рецепті використовується пряна олія
Розігрійте духовку до 180*С/200*С
Наріжте цукіні кільцями товщиною 1,5-2см
Броколі розділіть на суцвіття. (Не слід розділяти на зовсім дрібні. При запіканні вони можуть пересохнути)
Помідори наріжте скибочками
Розріжте куряче філе на дві частини таким чином, щоб вони були однакової товщини.
Дрібно порубіть часник або натріть його на дрібну терку
Дрібно порубіть петрушку.
Викладіть на стіл два шари харчової фольги довжиною 25-30см.
Окропіть в центрі фольгу соняшниковою олією.
Покладіть філе на олію та приправте його сіллю, сумішшю мелених перців.
Зверху на філе покладіть сир Дор Блю, 1/2 часника та гілочки тим'яну.
Накрийте філе одним шаром фольги. Загорніть разом краї фольги з трьох боків утворюючи кишеню. В кишеню налийте вершки та загорніть четвертий бік фольги утворивши конверт.
Викладіть овочі на деко, посоліть та окропіть олією. (Щоб уникнути прилипання застосуйте пергамент)
Поруч покладіть конверти з курячим філе.
Поставте деко в духовку та запікайте 20-25 хвилин до появи на овочах запеченої скоринки.
Фольга від пари в середині набухне та стане схожа на подушку.
Тим часом приготуйте соус.
Дрібно наріжте в'ялені томати розміром не більшим за каперси.
В мисці змішайте часник, петрушку, в'ялені томати, каперси з 50-70мл оливкової олії. Це ваша пряна олія
Викладіть на тарілку для подачі готові овочі та філе в фользі
Полийте овочі пряною олією.
Приємного смаку!