Куряче філе з дорблю, вершками та запеченими овочами

Курка запікається у фользі, що дозволяє зберегети максимальну користь продукту. Вершки та сир надають ніжного, глибокого смаку. Для запікання овочів в рецепті використовується пряна олія

28 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 501 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    150
  • Куряче філе
    300
  • Часник
    10
  • Каперси
    20
  • Вершки
    150
  • Петрушка
    10
  • Цукіні
    350
  • Томати в'ялені
    40
  • Брокколі
    150
  • Сир Дор Блю
    50
  • Чебрець
    2
Як готувати?
Крок 1

Розігрійте духовку до 180*С/200*С
Наріжте цукіні кільцями товщиною 1,5-2см
Броколі розділіть на суцвіття. (Не слід розділяти на зовсім дрібні. При запіканні вони можуть пересохнути)
Помідори наріжте скибочками

Крок 2

Розріжте куряче філе на дві частини таким чином, щоб вони були однакової товщини.
Дрібно порубіть часник або натріть його на дрібну терку
Дрібно порубіть петрушку.

Викладіть на стіл два шари харчової фольги довжиною 25-30см.
Окропіть в центрі фольгу соняшниковою олією.
Покладіть філе на олію та приправте його сіллю, сумішшю мелених перців.
Зверху на філе покладіть сир Дор Блю, 1/2 часника та гілочки тим'яну.
Накрийте філе одним шаром фольги. Загорніть разом краї фольги з трьох боків утворюючи кишеню. В кишеню налийте вершки та загорніть четвертий бік фольги утворивши конверт.

Крок 3

Викладіть овочі на деко, посоліть та окропіть олією. (Щоб уникнути прилипання застосуйте пергамент)
Поруч покладіть конверти з курячим філе.
Поставте деко в духовку та запікайте 20-25 хвилин до появи на овочах запеченої скоринки.
Фольга від пари в середині набухне та стане схожа на подушку.

Крок 4

Тим часом приготуйте соус.
Дрібно наріжте в'ялені томати розміром не більшим за каперси.

Крок 5

В мисці змішайте часник, петрушку, в'ялені томати, каперси з 50-70мл оливкової олії. Це ваша пряна олія

Крок 6

Викладіть на тарілку для подачі готові овочі та філе в фользі

Крок 7

Полийте овочі пряною олією.
Приємного смаку!