Куряче філе в кокосовому молоці з овочами та кунжутним рисом

35 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 700 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Лайм
    1 шт
  • Кінза
    10
  • Перець Чилі
    30
  • Куряче філе
    300
  • Молоко кокосове
    65
  • Перець болгарський
    100
  • Печериці
    100
  • Соус устричний
    30
  • Кунжутна олія
    15
  • Рис Жасмін
    160
  • Крохмаль кукурудзяний
    20
  • Цибуля порей
    50
  • Цибуля ріпчаста синя
    150
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть воду (приблизно 1 літр) в каструлі.
Промийте рис 2-3 рази в холодній воді, зливаючи мутну воду.
Добре підсоліть воду, додайте рис та варіть його при повільному кипінні 15-17 хвилин, або до готовності рису.
Злийте воду, промийте рис в холодній проточній воді (щоб уникнути переварювання та зліпання), та покладіть рис назад до каструлі
Окропіть рис соняшниковою олією, додайте кунжутну олію, обережно перемішайте (щоб рис не поламався), та перед вживанням прогрійте. Це ваш кунжутний рис.

Крок 2

Тим часом, поки вариться рис, зробіть наступні кроки.
Наріжте куряче філе кубиком зручним для вживання
Посоліть та поперчіть філе.
Занурьте у крохмаль та добре перемішайте, щоб всі боки філе були в крохмалі.

Крок 3

Розігрійте пательню на середньому вогні
Окропіть пательню соняшниковою олією
Обсмажте запаніровану курку з усіх боків до золотистого кольору.

Крок 4

Одночасно з цим наріжте солодкий перець кубиком зручним для вживання
Червону цибулю та порей наріжте тонкими півкільцями
Печериці наріжте скибочками зручними для вживання

Крок 5

До обсмаженого курячого філе додайте нарізані овочі та продовжуйте їх смажити, постійно помішуючи, 5-7хвилин
Гострий перець наріжте тонкими кільцями.

Крок 6

Додайте в пательню кокосове молоко, устричний соус, 200-250 мл води (одна склянка) та дрібку солі.
Лайм розріжте на скибочки та половину вичавте в пательню. Вичавлені шкірки теж додайте, а перед подачею приберіть. (Вони нададуть страві надзвичайний аромат лайма)

Тушкуйте 10-15 хвилин на малому вогні або поки зайва волога не випарується та страва набуде консистенції густої підливи.
(За власним бажанням ви можете регулювати консистенцію від густої до більш рідкої, відповідно випаровуючи чи додаючи воду).

Крок 7

Гарячий кунжутний рис покладіть в центр глибокої та широкої тарілки (bowl)
Ложкою поступовими рухами по колу зробіть заглиблення в центрі рису, поступово зміщуючи його до бортів.

Крок 8

Кінзу порвіть на дрібні суцвіття та окремі листя.
В центр рису викладіть філе з овочами.
Прикрасьте зеленню, лаймом, перцем чилі.
Приємного смаку!