Уявіть себе в грецькій таверні, босоніж та в капелюсі, з цією стравою на столі. Куряча грудка в орегано на салаті, що поєднує вершкову фету, горіховий булгур, соковитий виноград та пряну руколу. Все це заправлене інжиром з бальзамічним дресінгом
Закип'ятіть воду у каструлі
Додайте у воду сухий булгур та добру щіпку солі (скільки ви зазвичай додаєте, коли варите макарони)
Варіть при слабкому кипінні 10-15 хвилин або поки булгур не стане м'яким. Коли булгур приготується - злийте воду.
Далі розріжте куряче філе на дві частини таким чином, щоб вони максимально були однакової товщини.
Посоліть філе та добре присипте сухим орегано
Прогрійте на середньому вогні пательню (краще використовувати пательню з антипригарним покриттям). Окропіть оливковою олією.
Покладіть на пательню куряче філе.
Смажте куряче філе по 2 хвилини з кожного боку або поки філе не стане золотистим.
Додайте в пательню 1/2 склянки води та накрийте кришкою.
Готуйте 4-5 хвилин, доки філе повністю не приготується.
Викладіть на тарілку руколу.
Зверху на руколу викладіть, поламаний на дрібні шматочки, сир фета та нарізану зелену цибулю.
Наріжте виноград навпіл. За допомогою чайної ложки видаліть насіння.
Змішайте бальзамічний оцет, 2 столові ложки оливкової олії, щіпку солі та перцю з інжирним релишем. Добре збийте виделкою. Це ваш інжирний дресінг!
Коли філе приготується, перекладіть його на дошку для нарізання.
Сполосніть пательню та знову поставте на вогонь.
Додайте в пательню виноград та готуйте 2-3хвилини. Виноград повинен прогрітися.
Далі наріжте куряче філе.
Додайте зверху на салат булгур, прогрітий виноград.
Покладіть на салат порізане куряче філе.
Полийте страву інжирним дресінгом
Приємного смаку!
Не забудьте ввімкнути сіртакі!