Куряче філе по-грецьки та салат з фетою

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 310 г
калорійність 1 порції 498 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Куряче філе
    280
  • Цибуля зелена
    100
  • Виноград
    100
  • Руккола
    50
  • Орегано
    3
  • Сир Фета
    100
  • Крупа булгур
    75
  • Інжирний реліш
    25
  • Оцет бальзамічний
    5
Як готувати?
Крок 1

Закип'ятіть воду у каструлі
Додайте у воду сухий булгур та добру щіпку солі (скільки ви зазвичай додаєте, коли варите макарони)
Варіть при слабкому кипінні 10-15 хвилин або поки булгур не стане м'яким. Коли булгур приготується - злийте воду.

Крок 2

Далі розріжте куряче філе на дві частини таким чином, щоб вони максимально були однакової товщини.
Посоліть філе та добре присипте сухим орегано

Крок 3

Прогрійте на середньому вогні пательню (краще використовувати пательню з антипригарним покриттям). Окропіть оливковою олією.
Покладіть на пательню куряче філе.
Смажте куряче філе по 2 хвилини з кожного боку або поки філе не стане золотистим.

Додайте в пательню 1/2 склянки води та накрийте кришкою.
Готуйте 4-5 хвилин, доки філе повністю не приготується.

Крок 4

Викладіть на тарілку руколу.
Зверху на руколу викладіть, поламаний на дрібні шматочки, сир фета та нарізану зелену цибулю.

Крок 5

Наріжте виноград навпіл. За допомогою чайної ложки видаліть насіння.
Змішайте бальзамічний оцет, 2 столові ложки оливкової олії, щіпку солі та перцю з інжирним релишем. Добре збийте виделкою. Це ваш інжирний дресінг!
Коли філе приготується, перекладіть його на дошку для нарізання.
Сполосніть пательню та знову поставте на вогонь.
Додайте в пательню виноград та готуйте 2-3хвилини. Виноград повинен прогрітися.

Крок 6

Далі наріжте куряче філе.
Додайте зверху на салат булгур, прогрітий виноград.

Крок 7

Покладіть на салат порізане куряче філе.
Полийте страву інжирним дресінгом
Приємного смаку!
Не забудьте ввімкнути сіртакі!