Унікальний рецепт мадраського карі було винайдено кухарями м. Ченай на півдні Індії. В цій приправі вдало поєднується гострота та чарівний аромат базових індійських спецій, які разом створюють неповторний дует.
Додайте до пательні спочатку Червону цибулю та цибулю порей. Смажте на середньому вогні час від часу перемішуючи 4-5 хвилин, доки червона цибуля на стане м'якою.
Якщо для смаження цибулі не достатньо олії - додайте ще трошки.
Після цього додайте цукіні та продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини
Очистіть червону цибулю та наріжте тонкими скибками
Цибулю порей наріжте тонкими кільцями
Цукіні наріжте брусочками товщиною та довжиною з мізинець
Закип'ятіть воду (приблизно 1 літр) в електричному чайнику або в каструлі.
Промийте рис 2-3 рази в холодній воді, зливаючи мутну воду
Добре підсоліть воду та додайте рис. Варіть його при повільному кипінні 15-17 хвилин, або до готовності рису.
Злийте воду, промийте рис в холодній проточній воді (щоб уникнути зклеювання), та покладіть рис назад до каструлі
Окропіть рис рослинною олією, додайте кокосові вершки, обережно перемішайте (щоб рис не поламався), та перед вживанням прогрійте. Це ваш кокосовий рис.
Тим часом поки вариться рис зробіть наступні кроки.
Наріжте куряче філе невеличкими кубиками
Посоліть та поперчіть філе.
Щедро обваляйте у крохмалю та добре перемішайте, щоб всі боки філе були в крохмалі.
Далі розігрійте пательню на середньому вогні
Окропити пательню соняшниковою олією
Обсмажити запаніровану курку з усіх боків до золотавого кольору.
Додайте до пательні спочатку Червону цибулю та цибулю порей. Смажте на середньому вогні час від часу перемішуючи 4-5 хвилин, доки червона цибуля на стане м'якою.
Якщо для смаження цибулі не достатньо олії - додайте ще трошки.
Після цього додайте цукіні та продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини
Додайте у пательню карі та овочевий бульйон.
Упарюйте рідину до консистенції соусу.
В кінці приготування додайте нарізані кубиком томати
Посоліть та поперчіть за власним смаком
Це ваше "Куряче філе в Карі Мадрас"
Гарячий кокосовий рис покладіть в центр глибокої та широкої тарілки для подачі (bowl) Ложкою поступовими рухами по колу зробіть заглиблення в центрі рису, поступово зміщуючи його до бортів.
Наріжте дрібними кільцями зелену цибулю. Кінзу порвіть на дрібні суцвіття та окремі листя.
В центр рису викладіть карі
Прикрасьте зеленню
Приємного смаку!