Кесаділья з гуакамоле та Мексиканскьким салатом

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 500 г
калорійність 1 порції 985 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Кінза
    20
  • Часник
    2
  • Перець болгарський
    2
  • Цибуля червона
    1
  • Сир Чеддер
    100
  • Соус томатний
    100
  • Соус Шрірача
    20
  • Помідор
    2
  • Лайм
    1
  • Перець Чилі
    1
  • Спеції
    3
  • Авокадо
    1
  • Кукуруза
    100
  • Тортілья
    2
Як готувати?
Крок 1

Пательню (бажано з антипригарним покриттям) поставіть розігріватися на середній вогонь.

Цибулю очистіть від луски та наріжте дрібним кубиком зі стороною 5мм (як клітинка в зошиті).

Перець солодкий очистіть від насіння та наріжте кубиком з боком 1 см (як 2 клітинки в зошиті).

Сир натріть на крупну терку

Крок 2

З перцю видаліть насіння (воно дуже гостре) та наріжте соломкою. Бажано як можна менше торкатися перцю руками, та одразу ретельно вимити руки після нарізання.

Часник очистіть та разом з кінзою дрібно порубіть

Крок 3

Розігріту пательню окропіть  оливковою олією та додайте до неї цибулю.
Цибулю постійно помішуйте та коли вона стане прозорою – додайте нарізаний перець.

Смажте цибулю з перцем ще 3-4 хвилини

Крок 4

Додайте до обсмажених овочів томатний соус, спеції, часник, ½ посіченої кінзи; за смаком гострий перець та гострий соус Шрірача

Крок 5

Постійно перемішуючи продовжуйте смажити всі овочі з соусами ще 1 хвилину.

Крок 6

Викладіть смажені овочі та сир на один бік тортільї та прикрийте іншим боком.

Крок 7

Для салату помідори наріжте кубиком з боком 1см.

Для гуакамоле авокадо треба очистити та видалити кістку. Виделкою слід розім’яти м’якоть авокадо перетворюючи її в пюре (можна використовувати блендер).

Додайте в розім’яте авокадо сік 1/4 лайму, сіль, свіже мелений перець та дві столові ложки оливкової олії. Перемішайте. Це ваш гуакамоле

Крок 8

На сухій пательні прогрійте до легкого підсмаження кукурудзу

Крок 9

Змішайте разом томати, кукурудзу, та залишки кінзи.
Посоліть, заправіть двома ложками оливкової олії та соком 1/4 лайму.

Перемішайте. Це ваш Мексиканський салат

Крок 10

Викладіть на тарілку Мексиканський салат та покладіть на нього зверху гуакамоле.

Крок 11

Викладіть на суху пательню згорнуту кесаділью та на слабкому вогні обсмажте її до рум’яної скоринки з обох боків

Крок 12

Розріжте кесаділью навпіл та викладіть до Мексиканського салату з гуакамоле.

Прикрасьте скибочкою лайму та гілочкою кінзи.
Перед тим як спробувати цю страву – не забутьте зняти сомбреро!;-)