Кебаб з грузинським салатом

30 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 484 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    150
  • Кінза
    25
  • Цибуля ріпчаста
    60
  • Часник
    5
  • Баклажан
    200
  • Цибуля червона
    75
  • Петрушка
    25
  • Салат айсберг
    150
  • Огірок
    150
  • Волоський горіх
    50
  • Вирізка яловича
    200
  • Спеції
    1
Як готувати?
Крок 1

Розігрійте духовку до 180*С
М'ясо дрібно порубіть ножем до консистенції крупного фаршу.
Якщо ви маєте м'ясорубку - використовуйте насадку з великими отворами. (Фарш не повинен нагадувати паштет)

Крок 2

Білу цибулю наріжте дрібним кубиком
Часник дрібно нарубіть або натріть на дрібній терці.
Залиште декілька гілочок зелені для прикрашання страви, всю іншу зелень дрібно порубіть ножем.

Крок 3

Змішайте м'ясо з цибулею, 1/2 рубленої зелені, часником та спеціями. Додайте в фарш добру дрібку солі.
Додайте в фарш 50мл питної води. (Вода вбереться в м'ясо та кебаби будуть соковиті) Ще раз перемішайте.
Відбийте фарш 10-15 раз піднімаючи його з миски та кидаючи його назад. Не відбитий фарш буде крихким та ламким

Крок 4

Розділіть фарш на 4 рівні частини
Придайте фаршу продовгувату форму, прокручуючи його між долонь та злегка притискаючи. (Долоні краще злегка змочити водою, щоб фарш не прилипав)
Баклажан наріжте кільцями товщиною 10мм та посоліть.

Крок 5

Покладіть баклажани та кебаби на деко для запікання. Окропіть їх соняшниковою олією.(Ви можете використовувати пергамент, для уникнення прилипання)
Поставте деко в духовку та запікайте 15-20 хвилин або поки кебаб не буде повністю готовий.

Крок 6

Тим часом волоський горіх дрібно порубіть ножем.
Помідори та огірки поріжте скибочками.
Листя салату нарвіть руками
Червону цибулю тонко наріжте півкільцями.

Крок 7

Покладіть овочі, зелень та горіхи до миски.
Додайте 3 столові ложки оливкової олії.
Додайте щіпку солі.
Обережно перемішайте салат.

Крок 8

Викладіть салат на тарілку для подачі.
Поруч з салатом викладіть запечені баклажани та кебаби.
Прикрасьте страву гілочками зелені.
Приємного смаку!