Качина грудка з яблучним пюре

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 360 г
калорійність 1 порції 860 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Чебрець
    3
  • Лимон
    1 шт
  • Соус
    40
  • Яблоко
    400
  • Філе качки
    400
Як готувати?
Крок 1

Розігрійте духовку до 160…180 градусів. Очистіть яблука від шкіри. Наріжте на невеликі шматочки, попередньо видаливши серцевину яблука. Збризніть нарізані яблука соком половини лимона, щоб вони не потемніли.

Крок 2

Розігрійте на середньому вогні невелику каструлю (чи пательню)

Влийте 2 столові ложки води та 1 столову ложку вершкового масла

Крок 3

Додайте нарізані яблука. Обсмажте їх 4-5 хвилин. Вони повинні стати м‘якими. Збризніть їх ще раз невеликою кількістю соку лимона (за смаком, щоб яблука не були дуже кислими)

Крок 4

Помістіть обсмажені яблука в блендер та зробіть з них пюре

Крок 5

Викладіть качину грудку на тарілку та зробіть надрізи на шкірці. Качину грудку посоліть та поперчіть. Нарвіть руками половину листя тим’яну. Змішайте з оливковою олією та натріть качину грудку. Дайте відлежатися близько 15-20 хвилин.

Крок 6

Розігрійте сковороду на середньому вогні. На суху, добре розігріту сковороду, шкірою донизу покладіть качину грудку. Обсмажте 2-3 хвилини з кожної сторони

Крок 7

Обсмажену качину грудку викладіть на алюмінієве деко. Щедро змажте грудку соусом (мед, зерна коріандра, аніс). Відправте деко з качкою в духовку на 10-12 хвилин

Крок 8

На тарілку для подачі викладіть яблучне пюре

Крок 9

В центр тарілки розташуйте качину грудку. Прикрасьте страву листям тим’яну. Приємного смаку!