Грінбоул з цукіні та яйцями пашот

Максимум 20 хвилин - і ваш супер-корисний Грінбоул зі шпинату, цукіні та зеленого гороху з яйцями пашот повністю готовий!

20 хвилин на приготування
вихід 1 порції 350 г
калорійність 1 порції 400 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Куряче яйце
    4 шт
  • Часник
    10
  • Лимон
    200 шт
  • Цукіні
    300
  • Руккола
    20
  • Шпинат
    250
  • Зелений горошок
    120
  • Насіння гарбуза
    20
  • Сир Чеддер
    50
Як готувати?
Крок 1

Поставте воду в кастрюлі на вогонь, щоб вона дійшла до кипіння. Наріжте цукіні кубиком. Часник дрібно порубіть або натріть на дрібній терці.

Крок 2

Розріжте лимон на дві частини. З однієї половини лимона натріть цедру. Не тріть білу частину шкірки - вона дуже гірка. Частину, що з цедрою, розріжте ще на дві частини.

Крок 3

Розігрійте пательню на середньому вогні. Окропіть пательню соняшниковою олією. Обсмажте цукіні зі всіх боків. До обсмаженого цукіні додайте сіль, 1/2 часнику та зелений горошок. Продовжуйте смажити 4-5 хвилин. Перекладіть в тарілку

Крок 4

Підготуйте курячі яйця до варки. Візьміть глибоку, але не дуже широку ємність. Підійде маленький салатник або кружка. Накрийте ємність харчовою плівкою та злегка натисніть на плівку, щоб вона просіла по середині. Окропіть плівку рослинною олією. Це дуже важливо! Без олії яйця можуть злипнутися з плівкою. Підійміть край плівки вгору. Прокручуючи яйце навколо власної осі сформуйте мішечок та зав’яжіть вузлом край мішечку. Намагайтеся не залишити повітря в мішечку. Можна наколоти за край вище вузла мішечки на шпажку. За допомогою шпажки буде легше виймати готові яйця.

Крок 5

Наберіть в миску холодну воду. Це вода для миттєвого охолодження яєць. Тим часом має закипіти вода в каструлі. Покладіть яйця в киплячу воду. Вода повинна повністю їх покрити. Варіть 7 хвилин або до вашої улюбленої консистенції жовтка. Готові яйця негайно перекладіть в холодну воду. Це зупинить варку. Зріжте ножицями вузол та звільніть яйця від плівки. Яйця пашот готові.

Крок 6

Поки варяться яйця пашот, порубіть листя шпинату. Сир Чеддер натріть на крупну терку.

Крок 7

Викладіть шпинат на пательню та додайте залишки часнику, цедру та сік лимона за власним бажанням. Посоліть шпинат. Тушкуйте шпинат 3-4 хвилин. Якщо у вас є 2 пательні, шпинат бажано смажити одночасно з цукіні.

Крок 8

Викладіть готові цукіні та шпинат в глибоку та широку тарілку «Боул» Посипте шпинат тертим сиром чеддер. Приправте перцем за смаком.

Крок 9

Викладіть в тарілку яйця пашот та руколу. Посипте страву підсмаженим насінням гарбуза. Декоруйте тарілку дольками лимона.