Цибулевий суп з сирними грінками

40 хвилин на приготування
вихід 1 порції 450 г
калорійність 1 порції 368 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Цибуля ріпчаста
    450
  • Чебрець
    0.5
  • Вино біле сухе
    100
  • Борошно
    30
  • Мускатний горіх
    0.5
  • Багет
    40
  • Сир Чеддер
    40
  • Бульйон курячий
    600
Як готувати?
Крок 1

Наріжте багет скибочками товщиною 1 см.

Сир натріть на крупну терку.

Увімкніть розігріватися духовку до 180°С (краще увімкнути режим конвекції).

Крок 2

Цибулю наріжте тонкими півкільцями

Крок 3

Розтопіть в сотейнику вершкове масло (50г на порцію) та додайте цибулю.

Крок 4

Смажте цибулю на маленькому вогні до появи золотистого кольору.
Додайте борошно та продовжуйте смажити постійно помішуючи ще одну хвилину

Крок 5

В обсмажену цибулю з борошном додайте тертий мускатний горіх, сухий чебрець, сіль, чорний перець.
Влийте вино та перемішуючи доведіть до загустіння вміст сотейника. Додайте поступово бульйон, постійно перемішуючи вміст сотейнику.
Залиште суп варитися на слабкому вогні на 5 хвилин.

Крок 6

Викладіть нарізаний багет на деко та запечіть в духовці до появи золотистого кольору 3-4 хвилини

Крок 7

Викладіть на грінки натертий сир та поставіть в духовку ще на одну хвилину

Крок 8

Розріжте крутони з сиром ножем на 4 частини.

Налийте суп в тарілку та покладіть зверху нарізаний крутон.
Інші крутони подавайте окремо.

Bon appétit!