Чилі кон карне

40 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 709 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Лайм
    1 шт
  • Кінза
    10
  • Перець Чилі
    30
  • Цибуля ріпчаста
    150
  • Часник
    10
  • Перець болгарський
    200
  • Спеції
    1
  • Морква
    100
  • Шоколад
    10
  • Квасоля маринована
    200
  • Соус томатний
    100
  • Вирізка яловича
    200
Як готувати?
Крок 1

М'ясо дрібно порубіть ножем до консистенції крупного фаршу.
Якщо ви маєте м'ясорубку - використовуйте насадку з великими отворами.
(Фарш не повинен нагадувати паштет)

Крок 2

З солодкого перцю видаліть насіння.
Цибулю, солодкий перець, моркву, селеру наріжте кубиком середнього розміру 5-7 мм.
Для зручності ви можете використовувати овочерізку.

Крок 3

Тим часом прогрійте на середньому вогні пательню з високими бортами та кришкою (краще використовувати пательню з антипригарним покриттям). Додайте 3 столові ложки соняшникової олії.
Покладіть нарублене м'ясо, збільшіть вогонь на максимум, та час від часу помішуючи, обсмажте. (якщо вам здається що пательня суха - додайте ще трішки олії)
М'ясо треба смажити, поки воно не перестане виділяти вологу та не почне коліруватися.

Крок 4

Зменшіть вогонь до середнього та додайте в пательню спочатку цибулю (обсмажте, час від часу перемішуючи, 4-5хвилин, доки вона не стане напів прозорою), потім решту овочів та продовжуйте смажити ще 4-5 хвилин.

Крок 5

Часник дрібно порубіть або натріть на дрібну терку.
До обсмажених овочів з м'ясом додайте томатний соус та часник.
Перемішуючи лопаткою продовжуйте все обсмажувати 2-3 хвилини.

Крок 6

Додайте в пательню 500 мл води (2 стакани), добру дрібку солі та спеції.
Накрийте пательню кришкою та тушкуйте 15-20 хвилин або поки зайва волога не випарується та страва набуде консистенції густої підливи.
В кінці приготування додайте консервовану квасолю.
(За власним бажанням ви можете регулювати консистенцію від густої до більш рідкої, відповідно випарюючи чи додаючи воду)

Крок 7

Розріжте лайм на дві частини. З однієї половини лайма натріть цедру.( Не треба терти білу частину шкірки - вона дуже гірка!)
Вичавіть до пательні сік лайму (з тої половини, яка без цедри) та додайте цедру. Другу частину лайму наріжте на скибочки.
Скуштуйте страву, та остаточно додайте за власним смаком сіль (солоність страви залежить від її густоти)
Це ваш Чилі кон карне!

Крок 8

Дрібно порубіть екстра чорний шоколад ножем.
Наріжте тонкими кільцями перець чилі.

Крок 8

Перекладіть Чилі кон карне в глибоку тарілку для подачі
Додайте зверху екстра чорний шоколад, перець чилі, мелену суміш перців та гілочки кінзи.
Окремо подайте скибочки лайму
Приємного смаку!