Буріто з куркою та гуакамоле & салат з томатів

25 хвилин на приготування
вихід 1 порції 550 г
калорійність 1 порції 764 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Кінза
    20
  • Часник
    2
  • Перець болгарський
    1
  • Цибуля червона
    1
  • Спеції
    3
  • Кукуруза
    100
  • Соус Шрірача
    20
  • Тортілья
    2
  • Помідор
    2
  • Лайм
    1
  • Перець Чилі
    1
  • Куряче філе
    300
  • Авокадо
    1
  • Соус томатний
    50
Як готувати?
Крок 1

Пательню (бажано з антипригарним покриттям) поставіть розігріватися на середній вогонь.

Цибулю очистіть від луски та наріжте дрібним кубиком зі стороною 5мм (як клітинка в зошиті).

Перець солодкий очистіть від насіння та наріжте кубиком з боком 1 см (як 2 клітинки в зошиті).

Куряче філе теж наріжте кубиком з боком 1 см

Крок 2

Добре розігріту пательню окропіть соняшниковою олією.

Обсмажте до готовності та золотистої скоринки куряче філе.

Додайте в пательню ½ від нарізаної цибулі та смажте поки цибуля не стане напівпрозорою

Крок 3

Додайте до цибулі та курки солодкий перець та смажте ще 2-3 хвилини

Крок 4

З перцю видаліть насіння (воно дуже гостре) та наріжте соломкою. Бажано як можна менше торкатися перцю руками, та одразу ретельно вимити руки після нарізання.

Часник очистіть та разом з кінзою дрібно посічіть

Крок 5

До пательні додайте кукурудзу, томатний соус, спеції, ½ часнику, ½ січеної кінзи ; за смаком гострий перець та гострий соус Шрірача. Посоліть

Крок 6

Тушкуйте овочі з куркою, час від часу, помішуючи 5-7 хвилин при повільному нагріванні

Крок 7

Для гуакамоле: авокадо треба очистити та видалити кістку. Пом’яти виделкою перетворюючи авокадо в пюре (можна використовувати блендер)

Додайте в розім’яте авокадо сік 1/4 лайму, часник, що залишився, сіль, мелений перець та дві столові ложки оливкової олії. Перемішайте. Це ваш гуакамоле

Крок 8

Нарізані кубиком томати змішайте з цибулею, що залишилась, та кінзою.
Додайте сіль, сік ¼ лайма та 2 столові ложки оливкової олії. Перемішайте.
Це ваш салат з томатів

Крок 9

Готові тушковані овочі з куркою покладіть на один бік тортільї

Крок 10

Підгорніть тортілью з двох боків

Крок 11

Туго загорніть тортілью та викладіть на суху прогріту пательню.
Обсмажте з обох боків до появи золотистого кольору. Це ваш Буріто

Крок 12

Обсмажений буріто покладіть на тарілку.

Поруч викладіть гуакамоле та салат з томатів.

Прикрасьте страву скибочкою лайму та гілочкою кінзи