Борщ пряний з реберцями

Думаєте борщ проста та банальна страва? З нашим рецептом ваш борщ стане справжнім кулінарним шедевром.

50 хвилин на приготування
вихід 1 порції 400 г
калорійність 1 порції 592 калорій
Набір інгредієнтів на 2 порції
  • Помідор
    70
  • Цибуля ріпчаста
    40
  • Часник
    5
  • Перець болгарський
    35
  • Спеції
    1
  • Селера
    25
  • Морква
    40
  • Бульйон курячий
    1000 куб
  • Картопля
    50
  • Оцет
    20
  • Капуста
    25
  • Квасоля маринована
    30
  • Ребро свинне
    2
  • Соус томатний
    30
  • Зелень
    10
  • Буряк печений
    60
Як готувати?
Крок 1

Прогрійте духовку до 160*/180*С
Поставте підігріватися бульйон в каструлі з кришкою на слабкому вогні.
Прогрійте на середньому вогні пательню (краще використовувати пательню з антипригарним покриттям). Окропіть соняшниковою олією.
Викладіть на пательню свинні реберця та обсмажте їх з кожного боку до золотистої скоринки.

Крок 2

Тим часом наріжте соломкою моркву, цибулю, селеру та солодкий перець.
Для зручності ви можете використовувати овочерізку.

Крок 3

Покладіть нарізані овочі на деко для запікання. Окропіть овочі соняшниковою олією, посоліть. Ви можете використовувати фольгу або пергамент, для уникнення прилипання.
Зверху на овочі покладіть обсмажені реберця (так овочі просочяться м'ясним соком)
Поставте деко в духовку та повільно запікайте 15-20 хвилин або поки краї овочів не почнуть темніти.
Пательню, на якій смажилися реберця, не потрібно мити.

Крок 4

Потім печений буряк наріжте соломкою, як попередньо нарізали овочі.
Підготуйте винний оцет та соус томатний.
Наріжте помідори дрібними кубиками.
Часник дрібно порубіть або натріть на дрібну терку.

Крок 5

На пательню, на якій смажилися реберця, викладіть буряк та обсмажте його на середньому вогні 2-3 хвилини.
Додайте оцет, томатний соус, різані томати, дрібку солі, столову ложку цукру, рублений часник та тушкуйте, час від часу помішуючи, 3-4 хвилини .

Крок 6

В слабко киплячий бульйон додайте картоплю нарізану соломкою та варіть із закритою кришкою 7-10 хвилин або до напівготовності картоплі.
(При натисканні на картоплю виделкою - всередині картопля повинна залишатися пружною, а з боків вже м'якою).
Обережно знімайте ложкою піну.

Крок 7

Одночасно з цим нашаткуйте капусту.
Додайте до картоплі запечені овочі з реберцями та капусту.
Варіть при слабкому кипінні із закритою кришкою, ще 7-10 хвилин або до повної готовності картоплі.

Крок 8

Додайте в каструлю тушкований буряк, квасолю. Перемішайте ложкою.
Варіть при слабкому кипінні із закритою кришкою 5-7 хвилин

Крок 9

Вимкніть вогонь.
Додайте за власним смаком сіль та цукор .
Додайте рублену зелень .
Накрийте кришкою та дайте борщу настоятися 10-15 хвилин.

Спеції гвоздика та бадьян насичують борщ пряним смаком. Однак, якщо Ви не бажаєте отримати виражений пряний смак спецій, можете не використовувати їх або видалити з борщу раніше.

Окремо до готового борщу можна подати сметану, житній хліб, нарізане тонкими
скибочками сало з часником.
Приємного смаку!